Едри, кичести и накъдрени бели цветове с много тъмно-лилаво око и ръб със същия цвят по края на леко зеленикави венчелистчета. Средно-зелени листа.
РС-Грейс (С.Репкина)
Сообщений 1 страница 15 из 15
Поделиться323.06.2011 22:39:02
Твоята е малко по-бледичка, но нежна като облак.
Много е готина, защото не спира да цъфти, само при мен цветоносите й полягват, явно й натежават цветчетата:
Поделиться423.06.2011 23:02:18
Виж какви зелчици, супер!
А моята стои до прозореца и затова не и стига светлина за да се развие по този начин.
Поделиться529.06.2011 21:04:15
Наистина е така, стегнати зелчици с по-тъмен цвят стават при силна светлина. И тогава цветоносите увисват и полягат. А твоите нежни се получават при по-слаба светлина. Отскоро някои теменужки ги наредих на специален цветарник пред прозореца.
И ето как се промени Грейс, дълги и изправени цветоноси, много по-светли тонове и цветовете се разтварят докрай.
Поделиться629.06.2011 23:57:12
Не мога да кажа какъв вариант ми харесва повече. И двата много ми харесват!
А и цветарникът е супер, много е функционален. Това е като с кашпички или подложчици, много е удобно и някаква решетка има вътре. Вода, която ще се отцеди от саксията ще създава допълнителна въздушна влажност, но самото растение няма да подгизне или да задържи излишната влага. Добре измислено.
Поделиться730.06.2011 19:37:38
Конфетка, сентполиите са супер..............и както е отбелязала Светлето цветарника също
За сентполиите се досещам от къде са дай сега инфо за цветарника, от къде да се снабдим и какви парички струва
Сори за спама
Поделиться830.06.2011 23:26:41
За съжаление той не ми е нов, купувала съм го преди години точно за теменужки. Но при преместването в нов дом повечето си заминаха от по-ниските температури и голямата влага в началото. Бях го забравила дори в мазето. Не знам дали още ги предлагат някъде, но е чудесен за тази цел. Сгъваем е, сглобяем е, може да се променя като конфигурация или като брой чашки за цветя. Не заема много място и е на колелца. И е направен специално за фитилно поливане. Има си дори фитили в комплекта, а решетките са подвижни и са за отцеждането на водата. Става и за летните почивки и пътувания, с него цветята могат да издържат по-дълго време. В момента не го използвам с фитилите, а за нормално поливане, и така върши работа.
Ето го и по-отпред, Грейс е горе дясно:
Светле, ако не му е тука мястото, можеш да направиш нова тема и да ни преместиш разговора. Но е много полезна вещ за нашите любимки и дано все някъде още се предлага. Струва си да се потърси нещо подобно.
Поделиться919.07.2011 15:41:22
Такива цветове ми направи Грейс, че не мога да не ги покажа, но наистина цъфти по-красиво на по-малко светлина.
Поделиться1021.12.2011 14:31:43
Толкова много снимки и направих и все не се получават.
Поделиться1121.12.2011 15:41:48
Така е. Има сортове, които трудно си предават красотата. За сега само Конфетка я показа в невероятна красота!
Поделиться1222.12.2011 17:53:44
zlatkaan, спокойно, получават се. Но виж, че светлината ти идва отзад на теменужката. Ако искаш по-добра снимка, добре е светлината да пада към нея, но без да я огрява пряко. Тоест, не да снимаш към прозореца и към светлината, а обратно на него. Дано да обяснявам разбираемо.
Но ти е с по-тъмни петна, значи получава доста светлина растението, особено за този сезон.
Поделиться1322.12.2011 19:00:40
Конфетка ,разбрах благодаря ти Ще видим какви снимки следващия път ще измайсторя Но аз се успокоявам и с това,че знаете каква сладурка е
Наистина моята е с по тъмни петна,явно наистина и е достатъчна светлината.На прозорец ги държа,но времето е толкова мрачно,че аз все си мисля,че им е тъмно.
Поделиться1422.12.2011 19:27:04
Много е красива, направо се разтрепервам от кеф!!!