Чуден свят

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Чуден свят » Кулинария » Вареники


Вареники

Сообщений 1 страница 8 из 8

1

Вареники, това е украинско национално ястие, което се прави от обикновено тесто с солена или сладка плънка и се варят.
>>>ТУК е много подробно се показва технология на правене на вареники.

http://xobi.com.ua/uploads/posts/2011-05/1306233492_vko1.jpg  [взломанный сайт]

Аз правя тесто от
3-4 чаши брашно
1 яйце
1 чаша вода+кисело мляко или сметана /не се смесва, може да се добавя поотделно, но общ обем с водата да е 1 чаша/
малко сол

2

Светле, а после на готовите вареники не се ли добавя сметана. Поне руснаците на всичко добавят.   :flirt:

3

Зависи на какви. Например на вареники с кисело зеле, картофи, месо слага се запържен до златисто кромид лук и се раздрусват вече сварени вареники в тенджерата за да не се залепват. И ако останат за следващото ядене могат да се позатоплят и да се позапържат. Със сметана се консумират вареники с вишни, ягоди, боровинки, извара и др. със сладък пълнеж. /Със сладък пълнеж не се претоплят/.

http://uploads.ru/i/T/5/w/T5wPA.jpg  http://relax.ua/wp-content/uploads/2008/06/vareniki-secure.jpg

http://ljplus.ru/img3/l/e/lenlev/varen50641.jpg                                               http://r15.imgfast.net/users/1511/54/88/21/smiles/562769.gif

4

Благодаря, поне ще знам от извора.  http://smayli.ru/data/smiles/flowers-371.gif
Но съм виждала да добавят сметана и на солените. Но то на вкус и цвет...  :D

5

Права си, какво му пречи. Пелмени например /също с прясно тесто само че със сурова кайма или кълцано месо/като се сварят, могат да се ядат със сметана, а също с масло и черен пипер, някои слагат оцет или лимонов сок. Кой как предпочита, но аз избягвам често да ям сметана по известни причини. Например борщ няма как да се яде с кисело мляко, просто това е традиция да е със сметана.
http://uploads.ru/i/E/n/x/Enx64.jpg                       

http://www.pokushay.ru/uploads/posts/2011-01/thumbs/1294212826_14.jpg   http://img1.liveinternet.ru/images/attach/b/3/10/268/10268346_a1359ec4d763d02b181ca9141305d355.gif

6

Още намерих видео за вареники.

7

Един лесен начин за лепене на вареники
Върху разточеното, около 10 см широко тесто, се слага пълнеж, той може да бъде различен.
Пълнежът може да се формира с влажни ръце или с две лъжици и се слага на около 5 см един от друг. После тестото се намокря леко с водата около пълнежа и се притиска внимателно с ръце. С водна чаша се "изрязват" вареники, едновременно се залепват.
По този начин могат да се правят и пелмени, само че са по-малки.

http://www.wday.ru/images/docs/i/159726.jpg http://www.wday.ru/images/docs/i/159731.jpg

http://www.wday.ru/images/docs/i/159729.jpg http://www.wday.ru/images/docs/i/159733.jpg

http://www.wday.ru/images/docs/i/159734.jpg http://www.wday.ru/images/docs/i/159735.jpg

Рецептата може да се види ►ТУК

8

Я люблю вареники.
Домашние вареники с творогом
https://img1.russianfood.com/dycontent/images_upl/171/sm_170779.jpg
Порадуйте вашу семью вкусными варениками. В этом рецепте домашних вареников с творогом вы узнаете не только, как приготовить тесто и начинку для вареников, но и, как красиво закрепить края. Ни один вареник не разварится!
Продукты
Для теста:
Мука - 3,5 стакана
Яйцо - 1 шт.
Молоко - 125 г
Вода - 125 г
Соль
*
Для начинки:
Творог - 600 г
Сахар - 50 г
Ваниль

Как приготовить вареники с творогом:

Тесто для вареников можно замесить в обычной миске ложкой, но я отдаю предпочтение кухонному комбайну. В чашу просеиваю муку и добавляю соль.
Взбиваю венчиком куриное яйцо, а затем смешиваю с водой.
Туда же выливаю молоко.
В муку отправляю все жидкие ингредиенты и включаю комбайн на 1 минутку.
Смазываю стол растительным маслом и еще несколько минут вымешиваю тесто руками, чтобы оно стало более эластичным. Затем перекладываю тесто для вареников в миску, накрываю пленкой и ставлю в холодильник на 30 минут.
Тем временем смешиваю творог с сахаром и ароматизатором. (Если вы возьмете кислый творог, то придется добавить больше сахара. Но, чем больше сахара, тем больше жидкости образуется при варке внутри вареника.)
Достаю тесто из холодильника и отрезаю небольшой кусочек. Раскатываю в тонкий пласт и кулинарным кольцом (диаметром 10 см) или стаканом вырезаю кружочки.
На каждый кусочек теста выкладываю творог.
Закрепляю края. Чтобы сформировать края вареника в виде косички, немного прижимаю уголочек и заворачиваю. Чуть ниже снова сдавливаю тесто и  заворачиваю. Так продолжаю до тех пор, пока не заверну все края. Чтобы вареник был ровным, краюшек отрезаю. (См. видео-рецепт.)
Края вареника можно оформить и другим способом. Указательный и большой палец окунаю в муку, "сглаживаю" края вареника, чтобы они завернулись. Из приготовленной нормы теста получается 35-40 шт.
Вливаю воду в 5-литровую кастрюлю, подсаливаю и жду закипания. Затем отправляю туда 20 вареников и варю вареники с творогом 5 минут после того, как они всплывут.
Вынимаю вареники в миску со сливочным маслом, накрываю крышкой и встряхиваю, чтобы все хорошо перемешалось (ложкой не мешайте).
Домашние вареники с творогом готовы.
Приятного аппетита!


Вы здесь » Чуден свят » Кулинария » Вареники