от къде да я поръчаме неразбрах???При литовците не я открих в каталога.....
Отредактировано dinevata (14.10.2011 16:24:28)
Чуден свят |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Чуден свят » Всичко за сенполии » Сенполии, които са ни направили голямо впечатление
от къде да я поръчаме неразбрах???При литовците не я открих в каталога.....
Отредактировано dinevata (14.10.2011 16:24:28)
Ами аз говорех за моята, но температурите пак не позволяват да се пращат теменужки.
Ако е от чужбина,вече не може.Ще измръзнат.
Отредактировано dinevata (15.10.2011 12:56:59)
Partly Cloudy
Optimara Michelangelo
Всичките са чудесни, но двете сини са голяма нежност, цяло небе са.
ЛЕ-Бокал Вина
http://www.fialki-senpolii.ru/sporty/fi … en-autumn/
Много ми харесват и сорта и спорта и химерата.
А я вижте тази каква е странна:
http://africkefialky-saintpaulia.wbs.cz … iginal.jpg
Чула съм, че този сорт трудно предава тази форма, а иначе е много необикновенно.
Ето още един "бокал"
ЯН-Бокал
Първата Golden Autumn и на мене много ми харесва. А втората е някаква "оса". Направи ми впечатление че самото листенце е ярко-зелено донякъде, а дръжката е кафеникава.
Харесах
San-Mateo Blues- спорт
а това е сорт /за сравнение/
И тази харесвам. С много жълто по нея, но е с нормална форма на цветчето /мисля, че са малко подсилени цветовете /
Това е защото листа се е свил на тромпет. Зелената дръжка е все още листната петура, а кафявото вече е същинската дръжка на листа. За пръв път виждам такава форма на листата.
Не ги сложих да се виждат, защото в единия линк има две снимки, а другата е прекалено голяма.
За бокала ли казваш че трудно се предавал? Аз все още нямам успех с кръстосаното опрашване при теменужки, ама...
И на мен много ми харесва спорта на Сан-Матео!
Отредактировано botan (25.12.2011 13:13:17)
Залагам на San Mateo-спорта!Много е готин!А такъв Солнечный мальчик съм ниждала в една друга колекция и мисля че цвета не е подсилен много.Може съвсем лек нюанс да са сложили валко в повече.Бяха ми пратили листо,но неможа да оцелее,за съжаление.Бях чела в някъв форум,че жълтото на цвета се засилва с времето.Колкото подълго седи цвета,толкова повече пожълтявал.Също много ми харесаха и спортовете на Goleden Autunumn.Жестоки!
Това е защото листа се е свил на тромпет. Зелената дръжка е все още листната петура, а кафявото вече е същинската дръжка на листа. За пръв път виждам такава форма на листата.
Не ги сложих да се виждат, защото в единия линк има две снимки, а другата е прекалено голяма.
За бокала ли казваш че трудно се предавал?
Аз имах такова листо. Някъде го снимах, но вече не знам къде. Ако го намеря, ще го сложа.
Снимка може да се намали долу във Фотохостинг. То и тук можеше, но всички тези промени с качването на снимки не го правя аз, а на тези, които ми дават да направя форум. И те какво искат, това правят. Понякога и аз не успявам да реагирам на техните бързи промени.
А за сорт бокал съм чела, че той е само когато е напъпил е в този вид, а после се разтваря като при мене
ЕК-Голубой Бриллиант
Hearts Aglow (Lyon)
Нови сортове
РС-Багира
ЛЕ-Астрея
ЛЕ-Кольца Сатурна
I az bih iskala da q pritejavam LE - Astreq
И аз бих искала да я притежавам ЛЕ-Астрея (админ.)
Последната е трепач!
Мен пък наскоро ме впечатли Scuba Diver с нейните падащи цветоноси.
Отредактировано botan (09.01.2012 19:56:45)
Този сорт и на мене ми харесва, но при Татьяна Омельченко от гр.Ростов
Ето и други сортове, които харесвам
Отдавна искам този трейлър
А този цвят ме побърква
Да, аз точно там го видях за пръв път.
Вы здесь » Чуден свят » Всичко за сенполии » Сенполии, които са ни направили голямо впечатление